Goodreads leesjaar 2017

Hieronder een aantal feiten over mijn leesjaar 2017. Ik las 134 boeken, terwijl mijn doel op 110 boeken lag. Die 134 boeken samen zorgden ervoor dat ik in totaal 30,445 pagina’s las. Dat is een gemiddelde van 229 pagina’s per boek. Vrij gemiddeld kan ik zeggen. Het dikste boek dat ik las was Het eeuwige vuur van Ken Follett en het dunste boek dat ik las was een recensieboek dat ik las voor Trotse Moeders: De huid van de slang – twee spreuken. Het zal je niet verbazen dat Harry Potter het meest populaire boek was, mij namelijk ook niet. Het minst populaire is Help, oma komt terug!, maar dat komt omdat ik degene was die het boek heeft toegevoegd op Goodreads en ook de enige die hem sterren heeft gegeven. Het gemiddelde aantal sterren dat ik gaf was overigens 4 sterren en dat is geen slechte eindscore. Dat betekent dat ik veel plezier heb beleefd aan het lezen afgelopen jaar.

 

 

Mijn eerste review schreef ik meteen aan het begin van het jaar en was voor een boek van een van mijn favoriete auteurs: Jojo Moyes. Het heet Een leven na jou en is het vervolg op het boek Voor jou dat ik eind 2016 las.

 

De laatste review die ik schreef was voor het boek Een canvas vol liefde van Marie Claire Julien, een jonge auteur die met haar verhaal een prachtig boek afleverde.

Hieronder zie je alle boeken die ik dit jaar gelezen heb. Wil je dit allemaal wat beter zien ga dan naar mijn Goodreads account en bekijk mijn gelezen boeken 2017.