Mijn schrijfwerk

Als kind hield ik dagboeken bij en schreef ik af en toe een verhaaltje. In 2003 begon ik met het schrijven van mijn eerste roman en in 2006 zette ik mijn eerste blogwoorden op internet.

Nu, tien jaar later, heb ik honderden blogs, columns en artikelen geschreven, heb ik een schrijfwedstrijd gewonnen, staan er twaalf boeken met mijn naam erop in de boekenkast en kan ik me niet meer indenken hoe ik ooit zonder schrijven kon.

In de afgelopen dertien jaar heb ik meerdere cursussen gedaan om mezelf te verbeteren, maar het is vooral het schrijven zelf dat mij verbetert.

In 2006 begon ik met bloggen over de zwangerschap van mijn dochter. Vaak kwam ik niet verder dan twee alinea’s, maar het voelde heerlijk om met woorden te spelen, om verhalen te vertellen en ze meteen te kunnen publiceren. Op dat moment was ik al bezig met mijn eerste boek, maar dit was van een heel andere dimensie. Ik vond het heerlijk!

In 2009 besloot ik dat ik mijn zwangerschapskilo’s kwijt wilde en schreef me in bij de online community Valtaf. Al snel kon ik daar aan de slag als columnist, dit heb ik tot 2012 gedaan en toen stopte het bij de website. Op moment van schrijven staat mijn laatste column bovenaan, daarna is er geen column meer bijgekomen op Valtaf .

In 2010 werd mijn roman Voetstappen naar geluk uitgegeven bij Boekscout. Dat was een memorabel moment, . Twee jaar later zou ik het boek bij een andere uitgeverij uitbrengen, maar de uitgeverij ging helaas failliet. Daarom besloot ik hem opnieuw uit te geven bij Mijn Bestseller. Op dit moment ben ik bezig om hem opnieuw uit te geven bij een grote uitgeverij.

In 2011 en 2012 schreef ik honderden blogs, columns, artikelen en boekrecensies voor het online magazine Banger Sisters. Helaas zijn al mijn artikelen daar verwijderd, maar die heb ik opnieuw gebruikt op mijn website Ridewithme. Elk nadeel heeft zo zijn voordeel!

In 2009 schreef ik meerdere blogs per week en in 2012 kwam een uitgeverij met het aanbod om deze blogs te bundelen in een boek. Die kans liet ik niet onbenut en ik werkte hard aan FattyMummy – van 107 naar 77 kg. Helaas ging de uitgeverij failliet en bleef ik achter met het manuscript. Ik besloot het alsnog (persoonlijk) uit te geven bij uitgeverij Mijn Bestseller. Hij is momenteel niet meer online te koop, maar stuur me bij interesse gerust een mail.

Op 1 januari 2012 begon ik te schrijven voor het online magazine Trotse Moeders.

Later dat jaar kwam het boek Het Keerpunt uit waarin een thrillerverhaal (Karma) van mij is opgenomen. Het was heerlijk om met het indienen van mijn eerste wedstrijdverhaal meteen een plekje te verdienen in dit boek.

Van begin 2014 tot eind 2016 schreef ik voor het online magazine Plein 9.

Van 1 mei 2015 tot 1 september 2016 schreef ik niet alleen voor het plaatselijke online magazine Arnhemse Moeders maar redigeerde en corrigeerde ik ook blogs van anderen.

1 december 2015 schreef ik mijn eerste blog voor Fitnessvrouwen.

In september 2016 begon ik met de redelijk succesvolle website ridewithme.nl, maar op een zeker punt moet je beslissingen nemen en bepalen wat je belangrijker vind om je tijd en energie in te steken, dus heb ik die website laten gaan.

Op dit moment schrijf ik de roman Tijdrit. Het is een fictief liefdesverhaal dat zich afspeelt in de Tour de France.